Velkommen til Fredericia og Omegns Jagtforenings flugtskydningsbane.

Vores skydebane er placeret på forsvarets areal på Fredericia Fællede med udsigt over lillebælt.

 

På foreningens bane er der mulighed for at skyde både jagtskydning og trapskydning.

 

Banen er normaltvis åbent tirsdage og torsdage kl.18:00 - 20:30 fra april til og med August*

* I Juli er der dog kun åben om tirsdagen

Øvrige måneder er der åbent den 2. lørdag i hver måned fra 12:00 - 1500*

For arrangementer henvises der til kalenderen

*Husk at kontrollere kalenderen her på siden.

 

Hvis du/I ikke har jagttegn og gerne vil prøve at skyde flugtskydning, vil vi bede dig kontakte flugtskydnings instruktør og skydebaneformand Carsten Hansen på mail. Dette skyldes at der skal være en instruktør tilstede, hvis du/I ønsker at benytte banen. Carstens mail er: carstenha@hotmail.com 

Vi er en forening med mange frivillige. Vores frivillige instruktører er fortrinsvis på banen for, at hjælpe folk som skal til haglskydeprøve, medlemmer og jagttegns indehavere, som ønsker at forbedre deres skydefærdigheder, samt at sikre banens drift.

 

Vi skal gøre opmærksom på at der kun må benyttes lovlige haglvåben og ammunition på banen. Vi indskærper overfor ALLE, at halvautomatiske våben kun må kunne indeholde 2 patroner, jf. lovgivningen.

På forlangende skal Instruktøren have mulighed for at kontrollere dette. Viser det sig at geværet kan indeholde mere end 2 patroner, bortvises personen fra skydebanen

På vores jagtskydebane skal rækkefølgen overholdes. Således glider skydning bedst for alle brugere.

Jagtbanens rækkefølge:

1. Bag duer

2. Venstre duer

3. Højre duer

4. Spids duer

Flugtskydebane oversig FA-jagt.dk.jpg

Banens åbningstid: Det er den til enhver tid vagthavende skydeleder og instruktørs vurdering, hvornår banen  lukkes.

Ved skydning på hverdage, er skydning normalvis åben fra kl.18:00 - 20:30. Vurderes det, at der f.eks klokken 19.50 ikke er nogle brugere på anlægget, vil vi lukke banen ned og forlade den. Derfor opfordres alle brugere af banen til at møde op inden for den første del af åbningstiden. Al skydning skal tilstræbes afsluttet inden klokken 20:30. Ydermere henviser vi til vores instruks for banen. 

Alle brugere af banen skal samle op efter sig selv. Patronhylstere og pap skal afleveres i de opstillede spande/kurve til samme formål.

 

Er du nyjæger eller jagttegnsindehaver, der endnu ikke har bestået haglskydeprøven, vil vi gerne hjælpe dig. Vi opfordrer til, at du møder 15 min. før banens åbningstid og spørger efter en instruktør, som kunne have mulighed for at hjælpe dig.

 Vores Instruktører er medlemmer af foreningen og arbejder på, at få flere til at blive bedre skydende.

Der kan dog opstå situationer, hvor vi kan have mange personer på banen, som skal til haglskydeprøve, og/eller har brug for instruktørhjælp. Derfor er der måske ikke lige mulighed for at give dig intensiv hjælp, når det ønskes. Derfor er vores klare opfordring, at du laver en aftale med en eller flere instruktører på banen.

 Skulle du have spørgsmål, eller ønsker at lave en aftale forud for dit besøg på banen, kan du kontakte flugtskydningsinstruktør og skydebaneformand Carsten Hansen: carstenha@hotmail.com

Er du medlem, og/eller jagttegnsindehaver, som ønsker at forbedre dine skydefærdigheder, er du meget velkommen på flugtskydebanen. Ønsker du hjælp fra en instruktør, opfordrer vi til du møder op på banen og taler med instruktøren, der er på vagt. Så skal vi sammen aftale hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

 

Vi vil ønske alle brugere af -,  og besøgende på flugtskydningsbanen en rigtig god fornøjelse og mange gode oplevelser.

På vegne af skydeudvalget og bestyrelsen.

Ved bruge af rutevejledning kan man med fordel indtaste Nordre Kobbelvej.

Når du er kommet på Nordre kobbelvej  fortsæt lige ud ind på det militære område drej til højre for enden af vejen  der efter til venstre 2 gange og du holder på parkeringen til skydebanen

Vejledning herunder

Rute vejledning flugtskydebane.jpg

OBS: Husk at lukke bommen efter dig!

_____________________________________________

For Fredericia & Omegns Jagtforenings skydebane på fælleden gældende fra januar 2019.  

  

I henhold til kontrakt og aftale med Lokalstøttecenter Sydjylland og Fyn, som står som udlejer af arealet, hvorpå Flugtskydebanen under Fredericia & Omegns Jagtforening ligger, gælder følgende alkoholpolitik for området.

 

Pkt. 1.  Der ikke må indtages nogen form for øl eller alkohol, før eller mens man anvender skydevåben. Det vil sige, at man ikke må gå ud og skyde, holde en pause, hvor man drikker en øl, og derefter går ud og skyder igen.

Pkt. 2.   Den købte øl, må kun nydes i klubhuset, eller på den overdækkede terrasse.

Pkt. 3.  Der må ikke udskænkes eller nydes stærk spiritus på det lejede areal.

Pkt. 4. Det er op til den ansvarshavende skydeleder på dagen, at disse regler bliver  overholdt, og konsekvensen for at overtræde reglerne, vil blive en bortvisning fra skydebanen.

 

 Bestyrelsen skal lige gøre opmærksom på, at alt kørsel på fælleden sker i henhold til færdselslovens § 53, omhandlende spirituskørsel. Og at det er på eget ansvar at dette overholdes, men husk, at i repræsenterer Fredericia & Omegns Jagtforening, hver gang i færdes på Fælleden til og fra skydebanen.

 

 Bestyrelsen for Fredericia & Omegns Jagtforening       Fredericia d. 06-01-2019.

Se ydermere Danmarks Jægerforbunds retningslinjer for hvordan vi håndtere alkohol på følgende link: www.jaegerforbundet.dk/

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/